Header nieuwsbericht

Boon Food Group opent eerste Boon’s Pitstop

Boon Food Group B.V., de organisatie achter de succesvolle Boon’s Markt en MCD-supermarkten heeft zijn eerste Boon’s Pitstop geopend. Boon’s Pitstop is de nieuwe convenienceformule voor winkels tot 400m2 en vooral gericht op consumenten die snel even een boodschap willen doen voor nu en later.

De eerste vestiging is gevestigd in Amsterdam Noord, recht tegenover het metrostation. De wijk is nog volop in ontwikkeling en eind dit jaar wordt aan de overzijde een groot hotel geopend. In aanbouw zijn diverse appartementen flats en nieuwbouw. In de winkel waar bij binnenkomst een groot assortiment gekoeld vers voor onmiddellijke consumptie wordt aangeboden, is tevens de broodafdeling dominant aanwezig en wordt een breed assortiment levensmiddelen aangeboden. De dranken worden gekoeld verkocht, de jus d’orange vers geperst en de koffie bij de ingang vers gemalen en gezet. Er zijn producten van lokale leveranciers, Landmarkt levert de verse maaltijden, Bloemcool salades en ontbijtproducten en er is vers brood van een ambachtelijke bakker uit de regio.

Manager convenience en retail Eric Brosius: “Na een gedegen periode van voorbereiding is de eerste Boon’s Pitstop een feit, ik ben er erg blij mee hoe de winkel er in werkelijkheid bij staat. Je kunt nog zoveel nabouwen en voorbereiden, het gaat om de winkel in werkelijkheid. Over de mogelijkheid tot verder expansie meldt hij; “Je ziet in steeds meer gemeenten dat met name bij kleinere nieuwbouw- locaties gemeentes ervoor kiezen om maar beperkt retail ruimte toe te voegen om de bestaande winkelomgeving te versterken. Wij kunnen dan de functie van boodschappenkastje om de hoek optimaal invullen op een beperkt aantal meters. Dit is typisch zo een locatie: de gehaaste consument op een vervoersknooppunt en een aangrenzende woonwijk zonder winkel.

Ook de volgende locatie in Rotterdam heeft dezelfde kenmerken, vlak bij een metrohalte en een woonwijk. Deze locatie hoopt Boon begin volgend jaar te openen

Boon Food Group B.V. is gevestigd in Dordrecht en heeft supermarkten onder de naam Boon’s Markt en MCD. Tevens functioneert zij als groothandel voor diverse supermarkten zoals Sahan supermarkten, de Boerenschuur en een aantal zelfstandigen. Zorgboodschap B.V. is een online dochterbedrijf en is gespecialiseerd in leveranties aan de zorg en kleinschalige retail waarbij zij alle artikelen op stuksniveau door heel Nederland kunnen aanleveren .
Boon Food Group B.V. is lid van Superunie, de inkoopvereniging op het gebied van levensmiddelen, die 13 supermarktorganisaties vertegenwoordigd.

Noot voor de redactie. De opening van Boon’s Pitstop Rotterdam staat gepland op donderdag 9 januari 2020, voorafgaand willen wij op woensdagmiddag 8 januari 2020 de gelegenheid bieden deze winkel te bezichtigen en vragen te stellen aan de verantwoordelijken. U ontvangt hierover nog nader bericht. Voor vragen over dit persbericht kunt u zich wenden tot Eric Brosius; @ mail; ebrosius@boonfoodgroup.nl of telefonisch 088-5550708.

Foto Boon's Pitstop
Foto Boon's Pitstop
Foto Boon's Pitstop
Foto Boon's Pitstop
Foto Boon's Pitstop
Foto Boon's Pitstop